EU logo
logo Hírek Iskolák Kapcsolat

Pék

Szakma száma: 4 0721 05 11

Ágazat: Élelmiszeripari ágazat

Élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszön- hetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
átvételi és raktározási feladatokat végez;
előkészítő műveleteket végez;
nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
befejező műveleteket végez;
tésztát készít;
tölteléket készít;
feldolgozza a tésztát;
tésztát keleszt;
tésztát süt;
készterméket kezel, csomagol;
mézeskalácsot készít és díszít;
adminisztrációs munkát végez.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak naponta alapvető élelmiszerként szüksége van.

Melyik iskolában oktatjuk?

  • Vas Vármegyei SZC Eötvös Loránd Szakképző Iskola

  • Vissza az előző oldalra


    Kapcsolat

    Vas Megyei Szakképzési Centrum
    9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.
    E-mail: [javascript protected email address]
    Hivatali kapu: VMSZC (KRID: 564409718)
    Telefon: +36-20-250-2313, +36-30-166-0884

    OM azonosító: 203062
    Felnőttképzési engedély: E/2020/000175


    Főigazgató:
    Rettegi Attila

    Kancellár:
    Szentgyörgyvári Róbert

    térkép